Породи хамстери

Хамстерите са много приятни представители на рода на гризачите. Те са забавни, забавни и като правило не са загрижени за съдържанието. Нека разгледаме какъв вид хамстери има.

Какви са породите хамстери?

 1. Ангорски хамстер. Тази порода домашни хамстери прилича на плюшена играчка. Животното има малки размери и пухкава вълна. Между другото, трябва да се отбележи, че само мъжете се различават по своята “слабост”. Дължината на козината при женските е не повече от 2 см.
 2. Видове хамстери1

 3. Джангерийският хамстер. Представителят на тази домашна порода хамстери е малък по размер и има оригинален цвят на козината в сивкави тонове. Те имат много просторни букви, живеят до 3 години.
 4. Видове хамстери2

 5. Хамстер Кембъл. Тези хамстери принадлежат към вида на джуджетата и са много сходни с породата Jungar, но това е само външно. Техният цвят е по-светъл и съдържа отличителна контрастираща тъмна лента на гърба. Тези малки акули са много любители на бягане, така че трябва да изберете клетка най-малко 30×50 см.
 6. Видове хамстери3

 7. Хамстер на Роборовски. Тези представители на домашни хамстери също са джуджета, имат по-дълги крака от тези на представители на някои други свързани видове, чийто размер не е повече от 4 см.
 8. Видове хамстери4

 9. Сирийски хамстер. Те също се наричат ​​златни. Към днешна дата породата сирийски хамстери е била активно поддържана у дома. Преди това те се използват главно в полза на науката. Теглото на животното достига до 200 грама, а дължината му е до 19 см. Много активна и подвижна.
 10. Видове хамстери5

 11. Хамстер Радд. Този вид има доста големи размери сред породите хамстери, те достигат до 28 см дължина. Живее само в дивата природа, в планинската степ. Той е голям враг на селското стопанство и вектор на инфекциите.
 12. Видове хамстери6

 13. Сунгурския хамстер. Представителите на тази порода домашни хамстери имат черни изпъкнали очи, напомнящи за мъниста. По дължина те достигат до 10 см. Отличителна черта на този вид са много големи джобове, в които животните усърдно натрупват резервите си. Ето защо понякога има впечатление, че хамстерът изглежда носи нож.
 14. породи хамстери 07

 15. Обикновен хамстер. Породата обикновени хамстери се различава в големи размери, които могат да достигнат до 34 см дължина, така че те практически не съдържат у дома. Освен това животните също имат дълга опашка, около 4 см, приличаща на плъх. Тяхната муцунка също е много подобна на плъха.
 16. Видове хамстери8