Най-голямото метро в света | jayassen.com

Най-голямото метро в света

най-голямото метро в света

Метрополитът в мега-градовете е основният вид градски транспорт. Много големи градове, чието население е няколко милиона души, имат собствена метро система, която е поела огромен товар за превоз на пътници. Трудно е да си представим колко сложно дори и без такава трудна ситуация по пътищата, ако няма градско метро, ​​повечето от които са разположени в земната част на метрополията. Нека се опитаме да разберем кой град е най-голямото метро в света и какви други записи са поставени в тази област.

Най-дългият метрото в света

Ню Йорк метро

Най-дългият метрото в света - метрото на Ню Йорк. Благодарение на което се намира метрото в Ню Йорк и влезе в книгата на рекордите на Гинес. Общата му дължина надвишава 1355 км, а пътническият трафик се извършва на линии с обща дължина 1056 км, останалите маршрути се използват за технически цели. В един огромен град към днешна дата 468 метростанции са разположени на 26 маршрута. Линиите на метрото в Ню Йорк имат имена, а маршрутите са обозначени с цифри и букви. Според статистиката най-дългият метрото в света обслужва всеки ден 4.5 - 5 милиона пътници.

Най-голямото метро в света2 Най-голямото метро в света3

Метро в Пекин

Вторият по дължината на метрото, който е включен в категорията на най-големия в света, е в Пекин. Общата дължина на клоновете му е 442 км. Метрото в Пекин има друг световен рекорд: на 8 март 2013 г. той имаше общо 10 милиона пътувания. Това е най-значимият брой движения, отбелязани в метрото за един ден. Жителите и посетителите на столицата на Китай оценяват безопасността, която се предоставя в метрото, въпреки че това е донякъде неудобно при използването на този вид транспорт. Факт е, че всеки, който желае да използва услугите на метрото в Пекин, предава скенерите за сигурност, инсталирани на входа на гарата.

Най-голямото метро в света4 Най-голямото метро в света5

Шанхай Метро

Понастоящем метрото в Шанхай е третата по големина по дължината на пистите - 434 км, а броят на станциите е достигнал 278. Но сега се извършва активно изграждане на нови линии и изграждане на гари. Очаква се до края на 2015 г. шансовото метро в Шанхай да има 480 станции, доста вероятно пред сегашния лидер - метрото в Ню Йорк.

Най-голямото метро в света6 Най-голямото метро в света7

Лондонското подземно

Сред най-дългите подлези в света е Лондонското метро. Като първа такава конструкция (първата линия е била открита през 1863 г.), английското метро London Tube е с обща дължина над 405 км. Всяка година Лондонското подземно съоръжение получава пътнически поток от 976 милиона души. Експерти смятат, че London Tube е най-трудното в света на метрото, за да разбере тънкостите, на които туристите не са лесни. Факт е, че на една линия влаковете се движат в различни посоки и дори метрото в Лондон е изпълнено с преходи и неочаквани завои. Друга отличителна черта на Лондонското метро - повече от половината от станциите се намират на повърхността на земята, а не в нейните черва.

Най-голямото метро в света8 Най-голямото метро в света9

Токио метро

Токио Метрополитън е лидер в транспорта на пътници: годишно, има 3, 2 милиарда пътувания. Разбира се, метрото в Токио е най-удобното на планетата, благодарение на внимателността на местата за трансплантация и наличието на голям брой указатели.

Най-голямото метро в света10 Най-големият в света метро11

Московското метро

Маркирайки най-голямото метро в света, не можем да споменем метрото на Москва. Общата дължина на подлезите е 301 км, а броят на станциите вече е 182. Всяка година 2,3 милиарда пътници използват услугите на популярния транспорт в столицата, което е вторият индикатор в света. Метростанцията в Москва разграничава факта, че някои станции са обекти на културно наследство и отлични примери за архитектура и дизайн.

Най-голямото метро в света12 Най-голямото метро в света3
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: