Miracle лопата

чудесна лопата

Всеки градинар е наясно колко важно е правилната подготовка на леглата и отглеждането на земята да се постигнат добри резултати. Изкопаването му два пъти годишно, както и болезнеността след копаене, разхлабването на почвата са всички начини за насищане с кислород, което влияе положително на добива на засадените култури.

За всеки от тези видове работи имате нужда от градински инструменти: лопата, рейк, хеликоптер. И за да не ги придобиете отделно, е по-добре да имате един инструмент, който с функционалността си ги заменя. Изглежда, че това е от сферата на фантазията, но всъщност такъв инструмент вече е измислен и е използван в пълна степен от градинарите. Нарича се "чудодейна лопата" или "чудовище".

Модерна лопата - какво може да направи тя?

Такъв инструмент има богата функционалност, включително възможностите на пет различни инструмента, предназначени да се грижат за земята:

  1. Форкс.
  2. Рейк.
  3. Картофено копач.
  4. Harrow.
  5. Разпръсквач на тор.

В този случай не просто замествате петте инструмента, но и значително опростявате работата си. Например, имате възможност да изкопаете земята на определена дълбочина или на брана, за да постигнете определена равномерност на повърхността на земята. И дългият, сложен процес на копаене се превръща в бързо и неуморно занимание.

Докато работите с лопата за лоялност, ще имате крака и ръце, но не и кръста, тъй като не е нужно да клякате и да се навеждате. Така че, след отглеждането на земята, ще се почувствате добре.

Не може само да копаеш и да грабнеш земята, но и да грабеш листа, клони, върхове. Изкопаването на едни и същи картофи може да се извърши лесно и без да се повреди корените.

Разбира се, можете да работите с такъв инструмент само на земята, която обработвате от години. За обработката на девствени земи, няма да работи, защото не може да се справи с гъстата пръст.

Как да копаем чудесна лопата?

Работата с лопата на лопата е удоволствие. Спестявате огромно време и енергия. Това е голяма вилица, която трябва да се придържате към земята и след това да намалите стърнищата. В този момент земята преминава между вилици и метални щифтове. В резултат на това едновременно копаете и разхлабвате земята.

По този начин, процесът на изкопаване чудо пика се състои от две прости движения - залепване вилици в земята и понижаване на мастилото. След всяко "копаене" трябва да се издърпат една лопата и да се движат по този начин ред след ред.

Времето за изкопаване и разхлабване отнема три пъти по-малко от използването на традиционните инструменти. И ако земята по време на преработката е мека и суха, това ще бъде обработвано както от жена, така и от възрастен човек.

Кое чудо лопата е по-добре - "Digger" или "Mole"?

Всички чудовищни ​​лопати, в зависимост от дълбочината на разхлабване и наличието на допълнителни елементи, са разделени на стандарт, като например "Mole" и тип "Plowman". Обикновено няма да се замислим, тъй като те като правило се правят от собствените си ръце и се състоят само от вилици и обратно ударение.

съвременна чудесна лопата

Що се отнася до разликите между "Plowman" и "Mole", първата лопата е измислена главно за разхлабване на земята. Дължината на щик е 10-15 см, което прави възможно обработването на всякакъв вид почва без много усилия. Докато лопатата Mole има дълга дължина на байонета - най-малко 25 сантиметра, така че е подходяща за по-дълбоко копаене. Решетката, направена с помощта му, може да се използва незабавно за засаждане на зеленчукови култури. И за да работите с такъв инструмент, се нуждаете от повече усилия.

Има универсални лопатки с байонетна дължина 15-20 см. Те са подходящи за висококачествена обработка на чернозем, която през зимата не замръзва по-дълбоко от 5-10 см. В по-тежки климатични райони е трудно да се работи с тях.