Медия плейър за телевизор

медиен плеър за телевизия

Всяко изображение, което можете да видите на телевизионния екран, е само излъчен сигнал. Източникът на сигнал може да бъде антена, компютър или медиен плейър за телевизор. Последният се използва за преглед на снимки или видеоклипове, както и за възпроизвеждане на музикални файлове. Вариациите на мултимедийните плейъри за телевизори са масови, как да изберем подходящия за вашата конкретна ситуация? Ще се опитаме да разберем.

Принцип на действие

Самият медиен плейър е вид компютър, чието събрание е насочено към възпроизвеждане на мултимедийни файлове от различни формати. Много от медийните плейъри имат USB интерфейси, както и Ethernet портове. USB интерфейсите в мултимедийните плейъри, предназначени за телевизор, се използват за четене на флаш памет. Тази функция ви позволява бързо да възпроизвеждате файлове, записани на флаш карта. Входът за Ethernet е за свързване на мултимедиен плейър към интернет. Разширените модели ви позволяват да гледате филми директно от мрежата, без да ги изтегляте. Медия плейъри с Wi-Fi за телевизори са изключително редки. Нищо обаче не позволява използването на USB адаптер с Wi-Fi за безжично предаване на сигнал. Но тази функция не винаги е полезна, тъй като скоростта на предаване на данни, особено при гледане на видеоклипове с високо качество, не е достатъчна. Модерните модели плазмени и LCD панели имат вградени медийни плейъри на телевизора. Функционалността на такова устройство ще бъде малко по-ниска, но за гледане на филми ще го направи.

Характеристики на избор

Ако телевизорът ви е с висока разделителна способност, можете да изберете външен мултимедиен плейър, който поддържа файлове с Full HD. Това означава, че можете да гледате видео с резолюция 1080p. Ако в дома ви има връзка с интернет, можете да изберете модел, който има онлайн достъп до най-популярната уеб памет за съхранение.

Свързването на мултимедиен плейър към телевизора се осъществява посредством съединители S / PDIF, HDMI, RCA, eSATA, USB 2.0. Преди да закупите медиен плейър, уверете се, че има изходи, които отговарят на вашия телевизор модел. Неуспешните потребители успяват да купят устройства без необходимите изходи и искат да разберат как да свържат медийния плейър към телевизора. Затова, преди да направите покупка, за да не влезете в бъркотия, уверете се, че телевизорът ви поддържа избраното от вас устройство.
Външните медийни плейъри за телевизора могат да имат и собствен твърд диск, който може да побере около 200 филма с качество на Full HD изображение.

Струва си да се обърне внимание на възможността за четене на устройството от най-популярните формати на аудио и видео файлове. Желателно е списъкът с формати за възпроизвеждане да съдържа OGG, MKA, TIFF. Мултимедиен плейър, който чете споменатите разширения на файлове, е чудесен за 3D телевизор. Честит собственик на телевизори, способен напълно да предаде атмосферата на киното (с функцията 3D) Телевизорът не може да вижда медийния плейърние Ви съветваме да се уверите, че избраният медиен плейър е в състояние да прочете Blu-ray формата. В крайна сметка гледането на филми с 3D ефекти в Blu-ray формат е нещо!

Уверете се, че сте избрали бъдещия си мултимедиен плейър въз основа на вече закупеното видео и аудио оборудване. Бъдете внимателни относно съвместимостта на оборудването, което можете да откриете, като погледнете в инструкциите на устройствата. Бъдете внимателни, когато купувате, и не е нужно да питате защо телевизорът не вижда медийния плеър или не възпроизвежда избрания филм.

Ако се обобщим, това устройство е полезна придобивка за семейство, където хората обичат да гледат филми и да слушат музика с високо качество.