Какво да храним с вълнообразни папагали? | jayassen.com

Какво да храним с вълнообразни папагали?

Какво да храним с вълнообразни папагали

Живот в природата папагалчета хранителни семена от различни билки и треви, пъпки и младите клони на дървета, плодове и насекоми, дори могат да се хранят. В плен, основният им източник на храна са семена от просо, овес и семе. В допълнение, храната може да включва ленено семе, сусамово, семена, трева и слънчоглед. Все пак трябва да се забравя, че семената трябва да бъдат само суровини, а не пържени, защото гърди печени семена могат да доведат до сериозни последствия за папагала.

Какво можеш да нахраниш с вълнообразен папагал?

В магазините за животни можете да намерите зърнени храни за папагали, произведени от различни компании. При избора на храна, е необходимо да се обърне внимание, независимо дали става мухъл, миризми и замърсявания. Тази храна не е подходяща за хранене на папагали. По-добре е, ако храната ще бъдат опаковани в запечатана пластмасова торба: в обичайната храна на опаковка може да се влоши поради неподходящи условия на съхранение и транспортиране, различни насекоми може да проникне. Един папагал може да яде около две супени лъжици на ден от такава зърнена смес.

Въпреки това, само фуражът за зърнени храни не е достатъчен, за да подхранвате изцяло домашния си любимец. Какво друго имате, за да нахраните папагала? Много полезен старателно измити и настъргани моркови, ряпа, тиква, пъпеш, тиквички, краставици, домати и други зеленчуци. Но това, което не може да се хранят папагалчетата, така че е целина, репички, патладжан, пикантни подправки и зеленчуци.

Плодовете, преди да дадете папагала, трябва да бъдат измити и нарязани на парчета. Те обичат папагалите ябълка, круша, слива, банан, праскова, нар и други. Вие не можете да им даде манго, persimmons, авокадо, които могат да предизвикат опиянение на организма на малка птица. С грижа, понякога можете да поглезите домашния си любимец с парче орех, лешник или кашу.

Зелените трябва да присъстват всеки ден в диетата на пъпки. Тревата трябва да бъде добре измита и внимателно наблюдавана, така че да не навлиза нито един отровен. С удоволствие ядат папагали детелина, репей, спорич, плантатин, ливадна трева и много други. Но не им давайте пикантни и ароматни билки.

Любимата ми игра на вълнообразни папагали е да дъвчат нещо. Затова им дайте клони от дървета, които преди това са били запечатани с вряла вода. Птиците ще опънат краката си и ще изядат бъбреците си. Подходящи за тези цели са бреза, аспан, липа, клен и много други. Не давайте на папагалите клони от иглолистни дървета, дъбови, птичи череши, акация. Освен това е полезно да се дадат на папагалите различни протеинови храни: варено пилешко яйце, извара, рибено масло.

Какво не може да се храни с вълнообразни папагали?

Но категорично не можете да захранвате вълнообразни папагали:

  • хляб;
  • мляко;
  • сол;
  • шоколад;
  • храна от майсторската маса.

Понякога се случва, че мацката остава без родители. Какво да се хранят в този случай с гнездото на вълнообразен папагал? Можете да опитате да го захранвате изкуствено. За да направите това, през първите седем дни от живота, пилето трябва да се хранят с бебешки млечни храни. Сместа се разрежда до състояние на течно пюре, което добавя 1-2 капки ябълка или сок от моркови. След това, капка по капка, тази смес в страната на човката на човката. За едно хранене можете да хранят не повече от 2 ml от тази смес. Храненето на пиле по този начин е необходимо на всеки 1.5 до 2 часа вълнообразни папагаличасове (включително през нощта). Отначало той може да откаже подобно хранене, но тогава ще започне да яде.

След като пилетата навършат седмица, нощното хранене трябва да бъде отменено. За двуседмични папагали могат да се добавят към смес течност просо каша леко сварени яйца подови плочи от калциев глюконат. Седмица по-късно можете да добавите настъргана ябълка, морков или цвекло, а овесената каша да готвите е по-дебела и по-дебела.

Приблизително от двадесетия ден те започват да учиш пилетата да ядат от лъжица и да ги натискат между мрежата. Една месечна пиле вече може постепенно да бъде прехвърлена към зърнени смеси.

Хранете вълнообразния си папагал с правилната храна, се грижете за него и той никога няма да има здравословни проблеми.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: