Как да премахнете блясъка от дрехите си?

как да премахнете блясък от дрехите

От дълги чорапи или неправилно гладене дрехите могат да бъдат засенчени. Този грозен блясък може да бъде премахнат по няколко начина. За начало се обръщайте към гладенето на нещата от грешната страна, в много случаи това помага да се избегне блясък на дрехите.

Как да премахнете блясъка от дрехите от желязото?

Вземете марля и я накиснете във вода. Напуснете и изцедете добре. Изгладете през темето блестящо място. Ако гланцът не изчезне напълно, можете да навлажнете тензуха с воден разтвор на оцет и повторете процедурата отново.

Как да отстраните блясъка от дрехите по време на гладенето: поставете в спрей от желязо разтвор на вода с оцет. Трябва да изпиете, когато функцията за пара е включена. Това ще ви помогне да спасите дрехите си.

Ако панталоните бяха лъскави

Ако панталоните ви са блестящи, можете да отстраните блясъка със слаб разтвор на амоняк. Разтворете в един литър вода няколко супени лъжици алкохол, накиснете парче плат в това решение и избършете блестящите места.

Можете да навлажнете парче вълнен плат в бензин и да го избършете с блестящо място. Непосредствено след третирането с бензин, трябва да използвате разтвор на хипосулфит. Разредете половин чаена лъжичка в половин литър вода. Необходимо е да навлажнете тъканта в разтвора и да избършете панталоните, след това да я измиете с топла вода.

Ако якето е зачервено

За да придадете кожено яке, можете да го разтриете с глицерин. Изчистете сенчестите зони с разтвор на обикновен шампоан или детергент. Почиствайте гъбата в разтвора и избършете якето, след което ходете отгоре, навлажнени в топла чиста вода и добре нагънат парцал.

Пригответе следния разтвор: разредете една чаена лъжичка сода в чаша мляко. Намокрете разтвора с гъба и избършете замърсените зони на якето. Можете да смесвате 1/4 чаша амоняк и половин чаша вода. С това решение трябва да третирате участъците от якето и да го измиете с вода. Накрая избършете със суха кърпа.