Как да почистите боята от дрехите?

Как да почистите боята от дрехите?

Седяхме на прясно боядисана пейка или се облегнахме на прясно рисувана ограда? Дали детето боядиса и се замърси? Минаваш ли на строителната площадка и имаш капка боя? Не се отчайвайте. Петна от боя не е причина, да кажем сбогом на любимото си нещо. Днес ще ви кажем как да почиствате боята от дрехите и отсега нататък такива дреболии няма да станат повод за разочарование.

Как да изчистите нещата от боята?

Започнете с това, помнете най-важното - ново оцветяване от боята е много по-лесно да се премахне от старата. Разнообразието от съвременни технологии за производство на бои е довело до най-широкия им асортимент на пазара. Всеки тип отговаря на собствения си метод на отстраняване от тъканта.

Латексова боя

Как да се почисти плат от латекс боя, почти всеки, който дойде ремонт на къщата знае, защото латекс бои са много често днес, за вътрешна украса на помещения. За да премахнете петна от тази боя, достатъчно парцали и алкохол. Натискайте зоната на тъканта върху твърда повърхност, овлажнявайте я с алкохол и изтрийте петно ​​с парцал.

Маслена боя

Отстраняване на петна от маслена боя също не е трудно. Ако е свеж - излейте течен сапун или шампоан върху него, оставете го да се накисва добре, след това го избършете с чиста, влажна кърпа. Ако за първи път не помогнете, повторете процедурата няколко пъти.
Замразени петна от маслени бои, първо, драскотина с тъп нож. За да се отстрани механично, горният слой боя. След това вземете нова гъба за миене на съдове, накиснете я добре в терпентина и избършете замърсената зона. Боята ще излезе, но ще има мазна петна. Поставете лист хартия от двете страни на вашето вещи и го изпийте с горещо желязо. Мазната петна ще изчезне.

Акрилна боя

Има и друго животоспасяващо устройство, което е по-подходящо за почистване на акрилна боя с деним. Ще ви е необходим амоняк, сол и оцет. Смесете амоняк и оцет за 2 супени лъжици и добавете към този разтвор една супена лъжица сол. Нанесете това решение върху петна, позволете му да се накисне малко и да го избършете с четка за зъби.

Боя с неизвестен произход

Как да изчистите нещата от боята, ако не знаете каква точно е тази боя? Вие ще бъдете много изненадани, но чудо като лекарство като спрей за коса ще ви помогне. Той съдържа изопропилов алкохол, който на свой ред е много добър разтворител. Пръскайте добре мястото с лак и го избършете с парцал. Воила - и мястото изчезна!

Боя на водна основа

Боя на водна основа или гваш може да се измие. Поставете в купа с гореща вода, 60-70 градуса, и накиснете дрехите за няколко часа. Разбира се, не забравяйте за праха за пране.

Боя за коса

Боята за коса, уви, не може да бъде премахната. Всичко, което можете да направите в този случай, е да излезете с приложение, което да блокира мръсното място.

Мерки за сигурност

Не експериментирайте с ацетон или белина. Поемайте риска да получите изгорено петно ​​на мястото на оцветените и напукана кърпа. Трябва да се извършва лечение на петна с алкохол, керосин, Как да почистите боятаспазвайки мерките за безопасност. Не правете това близо до огън. Ако веществата, които сте обработили петна, са паднали на незащитена кожа или в очите, изплакнете засегнатата зона с хладка вода. След като завършите почистването, не забравяйте да проветрите стаята добре.

В идеалния случай предайте замърсения артикул на химическо чистене. Съвременните почистващи продукти ще премахнат петна с най-малко щети на тъканта. Нещо повече, професионалистите са много по-бързи да разберат какъв вид боя имат.

Казахме ви всички известни начини как да изчистите петна от боя. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас и ще добави към вашата съкровищница съвети.