Цветовете на Фън Шуй – как да проектирате дневните и да предотвратите сериозни грешки?

Цветовете на Фън Шуй - как да проектирате дневните и да предотвратите сериозни грешки?

Използването при проектирането на определен цвят на Фън Шуй помага да се поддържа баланса на природните елементи в дадена среда. Прилагайки прости, но доказани от вековете правила и измислени от визуалните инструменти на ориенталски философи, вие ще можете да донесете хармония и мир в околното пространство.

Стойността на цвета според Фън Шуй

На Запад и в Източна култура има огромни разлики в възприемането на цвета. Например, черно облекло и драперии в Европа традиционно се свързват с траур и тъга, а японците не се страхуват да носят черно облекло за сватбената церемония. Нейната концепция и технология за прилагане на цвят на фън шуй е разработена от китайски мъдреци, свързващи всеки сянка с различни елементи и страни на света.

Взаимодействие и важността на цветовете на фън шуй:

 1. Зелено - дърво - изток и югоизток.
 2. Жълто с бежов цвят според учението на фън шуй - земя - североизток, център и югозапад.
 3. Червен огън - Юг.
 4. Сиви, бели и златисти цветове в системата на фън шуй - метал - Северозапад и Запад.
 5. Сини с черно - вода - Север.
 6. Значението на цвета от фън шуй

Здравей цвят според Фън Шуй

Избирайки цветовете на дрехите на Фън Шуй, тапетите и фасадите за мебели, хората се опитват най-напред да намерят ключа за подобряване на тяхното здраве и домакинство. Секторът, отговорен за този най-важен аспект от нашето съществуване, се намира в центъра на решетката Bagua и оказва силно влияние върху всички останали съседни райони. Основният й елемент е земята, затова се препоръчва тук да се използват теракотни, жълти и кафяви цветове според фън шуй. Тази палитра може да се използва широко в елементите на домашното обзавеждане, килими или декор.

Здравей цвят според фън шуй

Цветът на богатството от Фън Шуй

За да се подобри финансовото благосъстояние, се изисква в югоизточния сектор да се прилагат парични цветове за фън шуй - най-вече лилаво, лилаво или зелено. Не забравяйте да поставите на тази територия символите на богатството - красива ковчеже с бижута, различни елегантни бижута. Можете да инсталирате декоративен аквариум с зрелищни златни рибки и пот с популярен жив "пари" растение нарича селянин.

Цветът на богатството от Фън Шуй

Цвят на успеха от Фън Шуй

Зоната на успеха се намира в мрежата на юг, най-подходящата за нея ще бъдат огнените ярки и сочни цветове - жълто с оранжево или червено. Поддържащият елемент е дърво, затова е желателно да има истински цветя, дървени мебели, изображения на слънчогледи, макове или лалета в тази област. Можете да използвате зелени нюанси в настройката при декориране на стаята. Ако се интересувате от финансов успех, използвайте оранжевия цвят на машината за Фън Шуй, което гарантира увеличаване на просперитета.

Цвят успех от Фън Шуй

Цвят на любовта Фън Шуй

Искайки да намерят любимия дует на душата, опитайте да активирате сектора на Югозападна Европа. Най-благоприятният цвят на фън шуй за привличане на любов е розовото и червеното. Развитието на силни и стабилни отношения се насърчава от елементи на земята, боядисани в теракотни, жълти, пясъчни и кафяви тонове. За да активирате зоната използвайте чифт свещи, фотьойли, статуетки, изображение на гълъби, кранове, пеперуди. Избягвайте да използвате в този сектор елементи от вода, метал и дърво.

Цвят на любовта Фън Шуй

Как да изберем цвят за фън шуй?

Прилагайки у дома източната теория за декориране на интериора, трябва да следвате основните правила за комбиниране на цветовете. Избягвайте преобладаването на една сянка над друга, използвайте палитрата според предназначението на стаите. Вземете цвета на мебелите за фън шуй, наблюдавайте чувствата си, ако има дискомфорт, е по-добре незабавно да промените ситуацията. Правилно разположените осветителни устройства могат да променят атмосферата в помещението и да възприемат избраната цветова схема.

Нежелан цвят фън шуй:

 • зелено с жълто;
 • червено със синьо;
 • черно с червено;
 • металик с червено;
 • металик със зелено;
 • синьо с жълто.

Хармонична комбинация от цветове според учението на Фън Шуй:

 • металик с жълто;
 • жълто с червено;
 • зелено със синьо;
 • червено със зелено.

Добър асистент в подреждането на жилище на фън шуй е мрежата Bagua, този инструмент помага бързо да намерите най-важните зони. За да работите, трябва да изготвите къща план и да получите качествен компас. Ние стоим на входа на жилището, съчетаваме решетката Bagua с истинския чертеж на апартамента и виждаме в кои сектори са разположени стаите. В зависимост от сектора, ние избираме оптималния вариант на цветовата палитра за дадена стая.

Цвят на хола от Фън Шуй

След като определихме позицията на хола в космоса, изберихме правилното решение за цвета на интериора. Сините тонове са подходящи за северния сектор, където царува елементът на водата. За да подобрите впечатлението и активирането на енергията, можете да използвате плакати или снимки с изглед към водопад или друг водоизточник. Ако залата е в южната страна, тогава се препоръчва да се използват в дизайна ярки цветове на огъня - червени завеси и възглавници, червен тапет и текстил.

Знаейки значението на цвета от фън шуй, подобно ние правим дизайна и в други случаи. Ако се занимаваме със студио, кухня, хол или дневна-трапезария, където са разположени различни функционални зони, са необходими специални техники за проектиране. Ще помогне на домакините да споделят жизнено пространство на многоцветни екрани, мобилни прегради, цялостно обзавеждане, съответстващо на избрания стил на рисуване на стени и подови настилки.

Цвят на хола от фън шуй

Цвят на кухнята на Фън Шуй - правила

Основното правило, което трябва да се спазва при избора на цветовата схема на кухненския бокс, е да се изключат цветовете на противоположните елементи в дизайна на стаята. Правим маркировки с помощта на мрежата Bagua и лесно откриваме каква цветова скала трябва да се подчертае в дизайна на пространството. В сектора на пожара избягваме използването на сини и черни бои. С източното и югоизточното местоположение на кухнята се опитваме да изключим оцветяването на металите.

Разбирайки значението на цветовете за фън шуй, е по-лесно да активирате необходимата енергия. Ако според мрежата Bagua тази стая попада в сектора на кариерата, тогава ние избираме дизайна на пространството главно в бяло-синьо или сребристо декор. Водопроводът е свързан с елемента на водата, поради което изглежда перфектно в северния сектор. Символиката и цветовата скала, която съответства на метала, е по-добре да не се поставят на изток и югоизток, където според източната традиция дървото трябва да доминира.

Цвят на кухнята на фън шуй - правила

Цвят на спалнята от Фън Шуй

Самотните хора могат да изберат цвета на стените в спалнята от Фън Шуй и цвета на мебелния комплект, като се започне от датата на тяхното раждане. Например, на метално легло в червени нюанси се препоръчва да спиш на онези, които са под патронажа на силите на огъня, а останалата част е по-добре да почиваш на легло от естествени материали. Правилният дизайн на мястото за почивка може да се регулира с подходящ текстил, да се получат възглавници и покривки за покриване на желания цвят. Според Фън Шуй, препоръчително е да се избягва използването на черно и тъмносино платно в спалнята, което може да повлияе неблагоприятно на собственика.

Цветна спалня на фън шуй

Фън Шуй цвят на коридора

На всяко място в тази стая в помещението е желателно да се използва в затворения без прозорец коридор преобладаващо светлина. Например, вместо черно и тъмнозелено покритие, което е подходящо за Източния сектор, е по-добре да изберете интериора в светло зелени и нежни розови цветове. По същия начин ние избираме палитрата по други начини, така че цветът на коридора по фън шуй съвпада с препоръката на мрежата Bagua, но изглежда добре в интериора.

Цвят на коридора по фън шуй

Детски цвят според Фън Шуй

Идеалното място за децата е източният (семеен) и западният (творчески) сектор. За правилното проектиране на тази стая трябва да изучите точно значението на цвета на фън шуй и да определите елементите на личността на вашето дете, като използвате специална маса според датата на раждане. За най-благоприятният ефект е желателно да се използват при проектирането на комбинация от три основни цвята, които според източната философия, създадена във вътрешността на успешното съчетаване на положителен ефект върху емоционалното състояние на детето.

Препоръчително е да се избегне ярък, бляскав цвят, който увеличава енергията на Ян. По-добре е децата в училищна възраст да създават тих интериор в пастелни и сини тонове. Визуално очертайте пространството в зависимост от функционалната област с помощта на различни цветове на тапети или гипс. Взимаме под внимание темперамента на наследника му и неговия характер. Например, е полезно за ненужно спокойните деца да се разрежда ситуацията с няколко ярки удара.

Цвят на бебето фън шуй

Цвят на банята от Фън Шуй

Изборът на правилния диапазон за банята ще ви помогне да се отпуснете по-бързо, да измиете негативните, в спокойна обстановка, да водите процедури без да се разсейвате от дразнещи фактори. Използването на популярни огледални тавани и лъскави картини по източния метод е нежелано действие, като добър вариант е гладката неутрална бяла повърхност на таванското пространство.

Положителен избор на цветовата палитра за банята на Фън Шуй:

 • пастелни нюанси;
 • синьо и светло синьо;
 • светло зелени цветове;
 • цвят на светло дърво;
 • бял цвят;
 • добре подходящ тюркоазен цвят за фън шуй за банята.

Лош избор на панела за баня:

 • тъмно кафяви бои;
 • червен цвят;
 • ярко оранжеви и червени нюанси;
 • черен цвят.
 • Цвят на банята на фън шуй

Фън шуй тоалетна цвят

В задачата, как да изберем цвят според фън шуй за банята, не е желателно да прилагаме конфликтна комбинация от символи на вода и огнени елементи. Червените, ярко-оранжеви и жълти цветове в тоалетната според източната философия ще навредят и ще създадат дисхармония в обстановката. Оптимална и приятна за очите опция - лека синьо гама, прасковени цветове, светло зелени нюанси. Ако искате да разделите банята и тоалетната с функционална завеса, можете да използвате синьо, светло синьо и бяло вещество.

Тоалетен цвят според фън шуй

Цвят на вратата според Фън Шуй

Избирането на подходящия цвят за входната врата спомага за привличането на благоприятна енергия за дома. Осъзнавайки важността на цвета на фън шуй, е по-лесно да изберете дизайна на входния портал, точно определяне коя страна на света е насочена. Понякога основните нюанси са лошо съчетани със съществуващата фасада, в този случай можете да намерите успешно решение, използвайте цветовете на хранителните елементи.

Как да изберем цвета на вратата от Фън Шуй:

 1. Вратата е обърната на изток и югоизток - кафяви и зелени цветове.
 2. Вратите отворени на юг - червеният цвят на елементите на огъня.
 3. Вратата в посока югозапад е пясъчен и жълт.
 4. Вратите са обърнати на запад и северозапад - фън шуй сив, бял и метален цвят.
 5. Вратите на север - препоръчително е да се използват синьо, черно, метално, сиво и бяло.
 6. Вратата е обърната на североизток - оранжево, червено и теракот.
 7. Цветна врата на фън шуй