Български пипер - засаждане на кълнове | jayassen.com

Български пипер – засаждане на кълнове

посадъчен звънец

Работите в градината и в градината не започват в края на пролетта, когато най-накрая излизат мразове, но много по-рано. Не е тайна, че много собственици на земя не купуват разсад, но се занимават с растежа си самостоятелно. И това се отнася по-специално до причудливия пипер. И ако никога не сте опитвали силата си в това, ще ви покажем как да засадите българския пипер на разсад.

Когато засадите българска чушка на разсад?

Времето за засяване на българския пипер за разсад се определя от климатичните особености на вашия регион. Така например в южните райони отглеждането на семена вече е в края на февруари. В климата на средната зона пиперът се засява в началото - в средата на март.

Подготовка на семената на българския пипер за засаждане

Повечето семена от качествен производител се подлагат на специално лечение. Но ако не сте сигурни, препоръчваме семената да бъдат пропуснати в продължение на 10-15 минути в разтвор на калиев перманганат, който се приготвя чрез разреждане на 3 ml от лекарството в 100 ml вода. Обърнете внимание, че готовият разтвор трябва да се нагрее до 40-50 градуса. След това семената се поставят в влажна кърпа в продължение на няколко дни, за да могат да проклюлулират. Благодарение на тази процедура семената ще поникнат по-бързо в почвата след засаждането.

Засаждане на българска чушка по разсад

Идеалът за българската чушка почва е хранителна почва с отлични дренажни свойства. Тя може лесно да се намери в специализиран магазин или да направите своя собствена. Добър за тази цел е смес от пясък, торф и чернозем, взети в равни пропорции. Опитният градинар препоръчва добавянето на малко вермикулит към земята, което запазва добре влагата.

Приготвената почвена смес се разпределя върху чаши или малки саксии. Преди засаждането земята е добре напоена. След това в почвата направи малък канал, който след това семена, която се е обърнала и леко заспива. Контейнерите със семена се съхраняват на топло място, където термометърът достига + 26 + 28 градуса. Когато забележите, че има издънки, температурата в стаята трябва да бъде намалена, за да бъде удобна за разсад на българска чушка + 22 + 24 градуса.

Как да се грижим за кълнове от български пипер?

През целия период на растеж, младите растения изискват вашата грижа и грижи. Първо, в никакъв случай не забравяйте за навременното поливане. За тази цел се използва вода в стайна температура. Поливането се извършва, когато е необходимо, без да се позволи изсъхването на земната повърхност. Също така пръскайте разсадите ежедневно от пистолета.

Отглеждането на кълнове от български пипер дори на прозореца може да изисква от собственика на допълнително осветление. По принцип пиперът е доста светлолюбива култура. Ако забележите, че растенията са опънати или бледо, това означава, че слънчевите лъчи не са достатъчни за тях. В този случай или преместете саксиите на южния прозорец или използвайте как да се грижи за черен пипер българскиСпециални лампи (фито лампи, луминесцентни или LED).

Трансплантацията на кълнове от български пипер става, когато обемът на малките чашки стане недостатъчен за активно развитие на кореновата система. Те обикновено се фокусират върху появата на три или четири истински листа. В този случай младите растения се присаждат грижливо в нови саксии с по-голям обем (до 0,6-1 л).

Примамката е важен аспект на грижата за разсад на българска чушка. За първи път се извършва, когато растенията ще имат 1-2 реални листа. В един литър вода е необходимо да се разреждат 1 g калиеви торове, 0,5 g амониев нитрат и 3 g суперфосфат. След 10-14 дни, процедурата се повтаря, като се използва същият състав.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

93 − 87 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: