Свещи с папаверин

Свещи с папаверин

При високи дози папаверинът намалява възбудимостта на сърдечния мускул, забавя сърдечната проводимост и има лек седативен ефект. Папаверин хидрохлорид се предлага под формата на таблетки, инжекционни разтвори и супозитории.

Индикации за употреба на супозитории с папаверин

Папаверин се използва за облекчаване на спазми на гладката мускулатура и като аналгетик при болки, причинени от спазми. При използване на ректални супозитории с папаверин, дължащи се на повишена телесна температура и добро кръвоснабдяване на областта, свещи бързо разтваряне, и лекарството се абсорбира и влиза в кръвния поток. Ефектът от ефекта на свещите обикновено идва по-бързо, отколкото при перорално приложение на лекарството под формата на таблетки. Също така, с това въведение наркотикът също има силен локален ефект. Следователно спазъм на гладката мускулатура на коремната кухина (спазъм на пикочните пътища, спастичен колит, холецистит), заболявания на стомашночревния тракт на тазовите органи, хемороиди, папаверин най-често се използват точно в супозитории. В допълнение, използването на свещи с папаверин е по-малко вероятно появата на странични ефекти и предозиране.

Противопоказания и странични ефекти на супозиториите с папаверин

При получаване папаверин, особено при високи дози, може да се наблюдава получаване особености, зачервяване и сърбеж на кожата поради вазодилатация, замаяност и сънливост, причинени от рязък спад в кръвното налягане, сърдечната честота забавяне.

Препаратът не се прилага в случай на нарушаване на сърдечната проводимост (блок), повишено вътреочно налягане (глаукома), бъбречна или чернодробна недостатъчност.

Когато използвате папаверин, не трябва да пушите и да пиете алкохол. Никотинът намалява ефективността на лекарството и значително. Комбинацията от папаверин и алкохол може да доведе до рязко спадане на налягането, припадък.

Свещи с папаверин в хемороиди

При хемороидите папаверинът се използва почти изключително под формата на ректални супозитории. Както бе споменато по-горе, свещта, въведена в ректума, започва да действа бързо, премахвайки спазма и предизвиквайки локален анестетичен ефект. Също така, свещите с папаверин имат лек слабително действие, когато хемороидите се придружават от спастичен запек. Ако пациентът има атоничен запек, не се препоръчва употребата на такива свещи, тъй като те могат да укрепят запека и да причинят влошаване на общото състояние.

Свещи с папаверин по време на бременност

Въпреки указанията към лекарството и заяви, че неговата употреба не се препоръчва, папаверин в свещи често се предписва на бременни жени с повишен тонус на матката по време на бременност и кърмене. Противопоказания, свързани с вероятността кардиотоксични ефекти върху плода, но при използване на лекарството в терапевтични дози, такава възможност е изключително малка. От друга страна, свещта с папаверин има най-лека и действието-малко странични ефекти в сравнение с други аналози на този наркотик.

Как да сложим свещи с папаверин?

Ректални супозитории с папаверин

Супозиториите с папаверин се произвеждат в доза от 20 и 40 μg от лекарството в една свещ. Винаги е препоръчително да започнете лечението с по-ниска доза и да го увеличите, само ако лечението е неефективно. Свещи са въведени в ануса от 1 до 3 пъти на ден, за предпочитане след пречистване на ректума, като в този случай прилагането на лекарството да бъде ефективно. Свещите с папаверин могат да се използват или ежедневно, курсове до 10 дни, или симптоматично, ако възникнат оплаквания. Дългосрочна (над 10 дни) дневно приложение на папаверин не се препоръчва, тъй като може да причини алергия, хипотония, гадене, виене на свят, повишено изпотяване, заболявания на стомашно-чревния тракт.