Свещи с глицерин

свещи с глицерин

Ректалните супозитории с глицерин са едно от най-популярните начини за запек от тази категория, поради простия си състав и бърз ефект.

Глицеринът е представител на триатомични алкохоли, които нямат цвят и имат вискозна консистенция. Лесно се смесва с вода и поради това се използва широко не само в медицината, но и в козметиката.

За първи път е приет от шведския химик Scheele през 1779 г., когато осапунява мазнините. Поради тази природа на произход, глицеринът наистина има мастна основа и следователно често се използва за овлажняване, облекчаване на раздразнението и омекване на изпражненията.

Използване на супозитории с индикации за глицерин

Използването на супозитории с глицерин е показано за хемороиди и често запек.

Когато хемороиди глицерин спомага за намаляване на възпаление и облекчаване на стола, защото на стягащо консистенция, но в периода на обостряне е по-добре да се използват други лекарства. Глицеринът потиска болката и ускорява елиминирането на причината за хемороиди - запек. На фекалните маси глицеринът действа омекотяващо.

Това лекарство се използва за нормализиране на изпражненията в случаите, когато има запек до 2-3 дни. При продължителна запек лекарите препоръчват използването на слабително или клизма - според тях те са по-ефективни, но в същото време и радикални.

Ако употребявате лаксативно, тогава това може да причини зависимост от лекарството и следователно да го използвате за малки нарушения на режима на изпражненията не е необходимо. Друг метод - клизма - също така ефективно премахва запек и не предизвиква пристрастяване, но унищожава полезни бактерии, нарушавайки чревната микрофлора.

По този начин, супозиториите с глицеринови супозитории с глицерин за хемороиди и запек са едно от най-простите средства с минимални странични ефекти.

Как свещите работят с глицерин?

Действие супозитории за констипация с глицерин е проста: когато се въвежда в ректума, свещта има две ефекти. Главно го дразни стените на червата, което е в сила в атония - намаляване на мускулния тонус, и по този начин спомага за дефекация. Но за запек, използвайки рефлекс стимулация не винаги е възможно да се постигне изпразване поради втвърдяване на изпражненията, и поради това е необходимо за втори ефект, упражняван глицеринови свещи - омекотяване на изпражненията.

Лаксативи свещи с глицерин често се използва при бременни жени, тъй като това вещество не е токсичен и не оказва влияние върху плода по негативен начин (глицерин не се абсорбира в кръвта), както и хора, страдащи от запек, поради заседналия начин на живот. В други случаи, лечение на запек не е да се премахнат симптомите (което е това, което свещта), и на първо място, тя има за цел да се потърсят причините, например, защото на нервна преумора, назначени успокоителни, с стомашно проблем се определя режим за подобряване на храносмилането и и т.н.

Метод за използване на супозитории с глицерол

Свещи с глицерин се използват симптоматично, ако е необходимо. След хранене, след 20 минути (за предпочитане след закуска), свещта се инжектира в ректума. Ако това лекарство причини страничен ефект - болка, прекомерно дразнене, лаксативни свещи с глицеринтогава този процес трябва да бъде неутрализиран с помощта на микрокликери с масло (маслини, слънчоглед).

Тези свещи могат да се използват без съвет от лекар, само ако спешно са необходими.

Времето на действие на свещите с глицерин

Действието на супозиториите с глицерин се извършва непосредствено след прилагането на лекарството - черупката се разтваря и глицеринът започва да омекотява масите на изпражненията. Настойчивостта да отидеш в тоалетната е средно 30 минути след като използваш свещта. Редовно, за дълго време да се използва този метод не се препоръчва.