Шаблони за мехеди | jayassen.com

Шаблони за мехеди

шаблони за mehendi

Изкуството да се покрива кожата с различни модели и модели, създадени преди няколко хилядолетия, все още е релевантно. И по-рано боята на тялото служи не само за декорация, но носи дълбоко свещено значение и може да разкаже много за своя собственик (вяра, произход, социален статус и т.н.). За да приложите картина върху тялото, използвахме различни техники и видове бои.

Mehendi е технология за боядисване на тялото с къна. Това е вид безопасна и безболезнена временна татуировка, т.е. Това включва използването на растителна боя и прилагането на модела само към повърхността на кожата, а не към по-дълбоките слоеве. Задържа мехенди за около две седмици. Най-често срещаните мехеди в арабските страни, Африка, Индия, Малайзия и Индонезия. В Европа тази технология дойде съвсем наскоро, но сега бързо печели популярност.

Мехенди през шаблона

Живописната къна с помощта на изкуството mehendi днес е модерна и стилна декорация, която се използва главно за подчертаване на индивидуалността, за привличане на внимание. Самите рисунки могат да бъдат достатъчно примитивни и представляват най-сложните орнаменти и композиции с много елементи. Производителите са художници, които познават специални умения, които познават тънкостите на работата с къна, които са опитни в стиловете на живописта.

Въпреки това, можете да направите рисунка върху кожата не само от майстора в салона, но и самостоятелно у дома. За да се улесни процеса, е възможно да се извърши рисуването не на ръка, а чрез специални готови шаблони, т.е. използвайки шаблонна техника. Този процес е много прост и достъпен, така че всеки може да го приложи.

Скици и шаблони за mehendi са повторно използвани и могат да бъдат използвани неограничен брой пъти. Те могат да бъдат закупени в специализирани магазини. В този случай някои шаблони са готови състави, докато други могат да се използват като елементи за мащабно боядисване върху тялото. Също така е доста лесно да направите шаблони от самозалепващ се филм.

Как да направя mehendi на шаблон?

За да направите mehendi чрез шаблон, трябва също така да закупите:

 • паста на основата на къна в конус или туба (или го направете от собствената си ръка);
 • евкалиптно масло за подготовка на кожата (насърчава по-добро проникване на къна);
 • Скоч лента;
 • лимонов сок.

И сега нека да разгледаме стъпка по стъпка как да използваме шаблона за mehendi, например, като рисувате рисунка на ръката си:

 1. Предварително почистени със сапун или кърпа, зоната на кожата и парализираната се третират с памучен тампон с евкалиптно масло.
 2. как да направите mehendi с шаблон 1

 3. Отделете от шаблона слой с шаблон от основата и защитен филм.
 4. как да направите mehendi с шаблон 2

 5. Обикновено поставете шаблона (за надеждност се препоръчва да го използвате и за закрепване с лепяща лента).
 6. как да направите mehendi с шаблон 3

 7. Започнете да запълвате свободното пространство на шаблона за къна с слой със средна дебелина, леко натискайки конуса (тръбата), във всяка последователност.
 8. как да направите mehendi от шаблон 4

 9. Напълнете изцяло всички кухини на шаблона, за да получите желания модел и оставете да изсъхне напълно (в зависимост от използваната паста, това отнема средно 20-60 минути).
 10. как да направите mehendi от шаблон 5

 11. Внимателно отстранете шаблона от кожата.
 12. как да направите mehendi от шаблон 6

 13. Излишната къна се отстранява с хартиена салфетка, заоблена страна на нож или друга.
 14. как да направите mehendi от шаблон 7

 15. Отнасяйте парцела с образец първо с лимонов сок и след това с евкалиптно масло.
 16. как да направите mehendi от шаблон 8

В рамките на четири часа след процедурата не се препоръчва да се овлажнява кожата с приложеното мехеди. На пръв поглед моделът ще бъде светъл, но след известно време той ще придобие по-интензивен, по-тъмен сянка.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 61 = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: