Осветявайте косата с водороден прекис

осветяване на косата с водороден прекис

Водният пероксид в продължение на много години се е доказал като ефективно средство за осветяване на косата. Днес тя все още е популярна и се конкурира със салона козметика.

Приложение на пероксид

С висока активност пероксидът, ако не се прилага правилно, може да увреди косата. Ако искате леко да олекотите къдриците, по-добре е да се даде предпочитание към пестеливите методи на оцветяване на пероксида. За тези, които се притесняват от нежелана растителност върху тялото или антените, ще направят повече "агресивни" методи за осветление с водороден прекис.

Боядисване на коса

Ефектът на изсветляване с пероксид зависи от първоначалния цвят на косата. Светлокоси и справедливи момичета от това лекарство не трябва да се страхуват - цветът ще бъде гладък и приятен. Брюнетки и кафяви жени могат да реализират разочарование - съществува риск, след косопад, косата да стане жълтеникава или дори червеникава. В този случай се препоръчва да се извършат няколко повторни процедури за избистряне, но това ще доведе до значително увреждане на косата.

Лесно осветяване

За осветяване на косата се използва 3-5% водороден прекис. Тази концентрация не боли косата. Процедурата ще направи къдриците по-леки в един или два тона. Най-хубавото е, че тази рецепта е подходяща за светлокафяви момичета.

Преди процедурата, косата трябва да се измие, да се суши без сешоар, да се приложи балсам върху нишките. След това можете да пристъпите към правилно избистряне на коса с водороден прекис.

  1. Изсипете в сух и чист контейнер (не метал!) С пръскачка 3-6% разтвор на пероксид.
  2. Грижете косата си, разделете я на нишки.
  3. Разделете една нишка и я поръсете.
  4. Повторете процедурата с другите нишки, които искате да осветите.
  5. След пръскане оставяйте косата да почива за половин час.
  6. Изплакнете косата с хладка вода, нанесете балсам.

Дълбоко изясняване

За боядисване на тъмна коса, водородният пероксид е 8-12%. 40 g от продукта се разреждат с 30 g вода, 20 g течен сапун и лъжица амониев бикарбонат. Съдовете за боя не трябва да са метални. Съобразявайки внимателно съставките, масата се нанася върху косата като обикновена боя, започвайки от тилната част. По-добре е да не измивате главата си преди процедурата и след нанасянето на боята не можете да поставите шапка, в противен случай съществува опасност от изгаряне. След 20 минути сместа се измива от косата с мек шампоан и се изплаква с подкислена вода (можете да добавите лимонена киселина, оцет).

Брюнетките трябва да помнят, че за да получите след първата процедура, лек тон няма да работи, в допълнение, боята може да неравномерно. Следователно, има смисъл да се мисли за услугите на професионален фризьор.

Осветяване на косата на тялото

Осветяването с водороден прекис ще помогне да се реши проблемът с нежеланата коса на тялото. За тази цел се приготвя емулсия от сапунен разтвор, амоняк и 6% пероксид. Агентът се прилага върху проблемни области, измива се след 15 минути с топла вода или лайка. Като повтаряте процедурата веднъж седмично, ще постигнете обезцветяване на косата на тялото, освен това те ще стават по-рядко и по-кратко.

Изясняване на антените с водороден прекис

избистряне на нежеланата коса с водороден прекис

Друго успешно приложение на пероксид е избелването на нежелани косми по лицето. Избистрящата маса се приготвя от една смачкана таблетка хидроперит, няколко капки амоняк и 3% пероксид. При разбъркване на съставките с дървена или пластмасова пръчка, продуктът се нанася върху участъците на лицето, където има косми и се съхранява в продължение на 10 минути. След това трябва да измиете и смажете третираната област с питателна сметана.

Струва си да се помни, че изясняването на мустаците с водороден прекис е противопоказано, ако има рани или пъпки по кожата на лицето. Повтаряне на процедурата повече от веднъж седмично също е нежелателно.