Лекарства, антиоксиданти

препарати антиоксиданти

антиоксиданти - вещества, които забавят окислителните процеси чрез свързване на свободните радикали. Антиоксидантната система в човешкото тяло през годините започва да се справя с естеството на задачата. Особено забележима функция е отслабена при хората, живеещи в мегаполис и индустриални центрове. Антиоксидантните лекарства по много начини допринасят за възстановяването на организма, укрепването на здравето и удължаването на периода на младостта.

Видове антиоксиданти

Ако се гледа от гледна точка на произхода, има 2 вида антиоксиданти:

 1. Естествени антиоксиданти, съдържащи се в храната.
 2. Синтетичните антиоксиданти са лекарства, които могат да бъдат закупени в аптеките. Това са различни хранителни добавки, хранителни добавки и лекарства. Също така изкуствено произведените антиоксиданти се използват широко в хранителната промишленост за забавяне на окислителните процеси.

Несъмнено най-добрите антиоксидантни лекарства са билкови продукти. Особено много антиоксидант съдържа растения, плодовете на които имат тъмен цвят:

 • боровинки;
 • малини;
 • грозде;
 • патладжан;
 • захарно цвекло и др.

Също така много антиоксиданти съдържат плодове с червен и оранжев цвят:

 • грейпфрут;
 • нектарини;
 • Райска ябълка;
 • домати;
 • тиква;
 • моркови и др.

Всъщност ролята на антиоксидантите се осъществява от витамини и минерали, съдържащи се в различни храни. Последните активират човешката ензимна система.

Антиоксиданти - лекарства

Често естествените антиоксиданти, които влизат в тялото с храна, не са достатъчни. В по-голяма степен хората, които работят в опасни отрасли, пушачите и жителите на околната среда с неблагоприятна екология, страдат от липсата на антиоксиданти. В такива случаи се налага използването на антиоксиданти в таблетки.

Списъкът на най-полезните антиоксидантни лекарства включва:

 1. lipin - антиоксидантна система, която поддържа имуномодулаторно лекарство.
 2. Коензим Q10, който укрепва защитните сили на организма, активира кръвообращението, премахва свободните радикали, като по този начин забавя процеса на стареене.
 3. Glutargin, притежаващ антихипоксична, антиоксидантна, сърдечна и хепатопротективна активност. Лекарството трябва да се използва за хепатит и други чернодробни заболявания, както и за отстраняване от алкохолна интоксикация.
 4. Dibikor, както и Kratal - аминокиселини, които упражняват стрес-защитни, хипогликемични и невротрансмитерни ефекти върху организма. Dibicor се препоръчва за употреба при ендокринни нарушения (главно диабет) и сърдечна недостатъчност. Kratal специалистите предписват за vegetoneurozah, както и пациенти, изложени на радиация.
 5. популярен Asparkam и Panangin стимулира образуването на АТР, активира моторната система на храносмилателния тракт, поддържа тона на скелетните мускули, подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система.
 6. Препарати, съдържащи ненаситени мастни киселини, - Epadol, Tecom, Omacor и т.н., възстановява баланса на полиненаситените киселини.

Антиоксидантни препарати - витамини

Витамините - антиоксиданти са препарати, съдържащи цял комплекс от минерали и витамини. Сред мултивитамини с мощен антиоксидантен ефект трябва да се отбележи:

 1. Vitrum-forte Q10 забавя процесите на преждевременно раждане антиоксиданти витаминови препаратиизносване на системи и жизненоважни органи, подобряване на кръвоснабдяването им и понижаване нивото на холестерола в кръвта.
 2. Vitrum антиоксидант предпазва тялото от разрушителните ефекти на свободните радикали. Комплексът е предназначен за профилактика на хиповитаминоза, укрепване на резистентност към инфекциозни и катарални заболявания.

Относно конкретните ефекти върху организма и неговата система от тези или други витаминови комплекси е лесно да се учите от инструкциите, приложени към лекарството, и изберете този, който според вас е важен за вас.