Какво да приемате при менопаузата? | jayassen.com

Какво да приемате при менопаузата?

какво да предприемете с менопаузата

Често пъти е достатъчно симптомите, свързани с менопаузата, да причинят много неудобства на по-справедливия пол. Намалете качеството на живот, работния капацитет и цялостното благосъстояние. На фона на намаляване на нивото на естроген, може да има здравословни проблеми, а хормоналното преструктуриране се отразява и на външната среда. В края на краищата, въпреки че менопаузата е естествен процес в организма, но той създава много проблеми:

 • постоянни приливи;
 • нестабилно психо-емоционално състояние;
 • безсъние;
 • изпотяване;
 • сърдечно-съдови заболявания;
 • остеопороза;
 • суха кожа, коса;
 • сухота на вагината и болка по време на сексуален контакт.

И това не е целият списък на характерната симптоматика на периода на климактериума. Съответно, възниква въпросът какво трябва да се вземе с менопаузата, за да се намалят негативните прояви на промените, свързани с възрастта.

Какво да приемате при менопаузата?

Разбира се, при избора на лекарство, което да се приемат по време на менопаузата, не може без съветите на лекар. Въпреки това, целият спектър от възможни лекарства може да бъде разделен:

хормонозаместителна терапия (има редица странични ефекти и противопоказания);

 • Това може да се приема по време на менопаузата хормонални и хомеопатични средства, които съдържат в своя състав фитоестрогени, което значително намалява риска от странични ефекти;
 • най-безопасното нещо, което най-често се препоръчва за приемане по време на менопаузата, е комплекс от витамини и минерали, които да поддържат жизненост.

Така че, разгледайте по-подробно наркотиците от списъка, които препоръчват приемането с менопаузата.

Първият в списъка е хормонална заместителна терапия. Тя се основава на прием на лекарства, в състав, който включва само естроген или естроген с прогестерон. Най-често се използва в критични ситуации, тъй като има достатъчно странични ефекти. В случаите, когато се предполага, че е необходимо да се вземат хормони в менопауза, се изисква пълен медицински преглед и час при лекаря. Тъй като това лечение има списък с противопоказания (сърдечни заболявания, рак, проблеми с черния дроб и жлъчните пътища, кървене с неясен произход).

Напоследък често се предпочитат нехормонални и хомеопатични лекарства. Те са базирани на фитоестроген - естествен заместител на женския полов хормон естроген, растителен произход. Учените все още разследват ефекта на този фитохормон върху женското тяло и на този етап не са открити странични ефекти. Фитопрепарациите премахват проявата на климактерични симптоми, засягащи тялото на принципа на хормоналната терапия, но избягват страничните ефекти. Съответно, ако има съмнение, че е най-добре, взети по време на менопаузата, много от тях са склонни към хранителни добавки и хомеопатията.

Какви витамини да приемате с менопаузата?

С днешния забързан начин на живот с небалансирано хранене, липса на почивка и сън, на въпроса дали какви витамини да се вземат, трябва да бъде не само в кулминацията, но добре, преди да започне. И тъй като в периода на менопаузата една жена трябва да третира тялото си много внимателно, преди всичко диетата трябва да включва:

 • ретинол (подобрява функцията на яйчниците, подобрява състоянието на лигавиците и кожата);
 • витамин Е (стимулира женските полови жлези);
 • аскорбинова киселина (укрепва стените на кръвоносните съдове);
 • витамин D (помага за асимилирането на калция, което е особено важно в този период);
 • как да приемате градински чай с менопауза

 • витамини В6, В12, В1, В9 (подобряване състоянието на нервната система, сърдечно-съдовата система, кожата и т.н.).

Традиционна медицина

При елиминиране на симптомите на менопаузата, трябва да се отдаде почит на народната медицина, много от които рецепти помагат да се отървете от различни заболявания. Най-доброто средство за отстраняване за дълго време се счита за градински чай. Трябва да научите как правилно да приемате градински чай с менопаузата и може би ще ви спести от проблемите, придружаващи този период.

Sage получил през деня вътре във формата на бульон има силно анти-стареене действие (2 супени лъжици билка лъжица 2 чаши вряща вода.): Активира тонуса на цялото тяло, особено на кожата, които се борят с изпотяване, тонизираща, помага да се справят със стреса.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 5 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: