Как да се облекчи косата с водороден прекис?

как да запалите косата с водороден прекис

жените често искат да се промени съвсем малко оттенъка на нишките, добавете златен блясък, но не са в състояние или не желаят да посетят салона. Има един прост и максимален начин, как да се облекчи косата - пероксид на водорода. Тази техника предполага наличието само на импровизирани устройства, практически не изисква парични инвестиции и специални умения.

Водороден пероксид за коса

Първо, нека разгледаме колко описаното вещество е безопасно да се използва.

Изясняването на косата с водороден прекис се дължи на факта, че химическото съединение разрушава цветния пигмент (меланин). Заедно с това структурата и плътността на косъма се нарушават, става по-порьозна, суха и крехка.

По този начин, считаният начин за промяна на нюанса на пръстени не е много полезно за тяхното здраве, може да доведе до загуба, напречно сечение на върховете, влошаване на външния вид. Ето защо пероксидът не трябва да се използва рядко, а след процедурата да се осигури интензивна грижа за косата, дълбоко хранене и максимална хидратация.

Как да облекчим косата с пероксид?

Има 2 начина да промените цвета на къдриците през описаното вещество, но преди процедурата е желателно да запомните няколко правила:

  1. За да измиете главата си, използвайте само лек шампоан, изработен от естествени съставки.
  2. Купете хранителни и овлажняващи маски или ги пригответе сами.
  3. Минимизирайте сушенето на нишките със сешоар и изправяне с желязо.

Придържайки се към тези съвети, можете да избегнете сериозни щети на структурата на къдриците и да запазите естествената им красота.

Ето как да боядисваме косата с водороден пероксид:

  1. Измийте внимателно главата си и изсушете с кърпа, с четка.
  2. Разделете нишките на няколко секции и ги закрепете с фиби.
  3. Налейте водороден прекис с концентрация 3% в чист контейнер с пулверизатор. Ако косата е тънка и крехка или се предполага, че е леко олекотена, можете да приготвите разтвора от вода и пероксид в същите пропорции.
  4. За всяка част от косата от подготвените секции, разпръснете равномерно веществото и внимателно го срешете с четка с четка.
  5. Оставете водородния пероксид на къдриците за ефект. Продължителността зависи от желания цвят и може да варира от 30 до 60 минути. Можете да увеличите ефекта, ако отоплите косата със сешоар.
  6. Изплакнете главата си с топла вода, след това нанесете балсам за коса или балсам. Препоръчват се да се използват всеки път след процедури с вода.
  7. Ако за първи път не можете да олекоте къдриците до желаното ниво, можете да повторите сесията за 2-3 дни.

Вторият начин да се използва разтвор пероксид, когато трябва да се промени сянката на някои кичури коса или област. В този случай просто трябва да приложите веществото в чиста форма в избраните области и да обвиете третираната коса с фолио. След 30-45 минути можете да измиете косата си.

Дали водородният пероксид изяснява тъмната коса?

Предложеният метод за коригиране на оттенъка на нишките е по-подходящ за жени със светла или справедлива коса. Бренетите са изложени на риск водороден пероксид за косаполучават нежелан резултат под формата на червени пръстени, тъй като описаното химично съединение за един път не е в състояние напълно да унищожи меланина в пръчката.

Независимо от това, можете да освежите дори черна коса с 3% водороден прекис, само това ще изисква повтаряне на горната процедура 2-4 пъти. Времето на експозиция трябва да бъде максимум (1 час), а интервалите между петна трябва да бъдат 1-2 дни.

След изясняване е важно да се гарантира, че скалпа и самите къдрици са много внимателно подстригвани, така че да не се появят пърхот и нишките да не започнат да падат.