Избелване на зъби с водороден прекис

obelivaniya зъби с водороден пероксид

Водородният пероксид се използва за избелване на зъбите както в дома, така и в стоматологичните клиники. Единствената разлика е използването на прекис избелване у дома и в зъболекарски кабинет - на концентрацията на веществото, както и на факта, че на зъболекар въз основа на това прави специална смес, че в допълнение към избелване, резервни части емайл.

Водородният пероксид, който се използва от зъболекарите, обикновено е най-малко 15% концентрация: затова се използват реминерализиращи гелове заедно с пероксид. Те включват глицерин - прост овлажнител, който в този случай играе защитна роля.

Водородният пероксид за избелване може да се използва у дома, но трябва да спазвате предпазните мерки, за да не разваляте емайла.

Ефекти на водороден пероксид върху зъбите

Преди да започнете да избелвате, трябва да знаете, че водородният пероксид е вреден за зъбите: той е силен окислител, поради което емайлът е изяснен. След честа употреба на пероксид за зъби, особено при високи концентрации, може да се появи чувствителност, която е много по-трудна за отстраняване от избелването на зъбите. Ето защо е необходимо да бъдете изключително внимателни при извършването на домашни избелващи експерименти: ако зъбите са чувствителни, тогава този метод трябва да се избягва.

Поради факта, че водородният пероксид обезцветява и следователно разрушава тъканта, целесъобразността на използването му се поставя под съмнение. Въпреки това, тя може да се счита за евтино и достъпно лекарство, което се превръща в основното му предимство пред други методи на избелване.

Методи за избелване на зъби с водороден пероксид

Следните методи за избелване на зъбите с пероксид са подредени във възходящ ред. Първият метод е минимално вредни за зъбния емайл, втората по-агресивно въздействие върху зъбите, а третият трябва да се използва с повишено внимание, дори и тези хора, които имат дебелина емайл: не забравяйте да избелите зъбите си, но това е вероятно, че чувствителността на зъбите ще се повиши рязко след тези процедури на този метод.

1. Изплакване на устата с водороден прекис

Разредете водороден прекис 3% с вода в съотношение 1: 1. След това в рамките на 3 минути след зъби се почистват, изплакнете устната кухина на получения разтвор, последвано от обикновена вода, за да се измие остатъци от прекис. Тази процедура трябва да се извършва два пъти дневно и след това да се използва реминерализиращ гел.

По-голям ефект може да се постигне чрез комбиниране на промиването с водороден пероксид с избелваща паста за зъби, съдържаща фини абразивни частици.

Можете да направите това не повече от 7 дни, след което трябва да си направите почивка най-малко 2 седмици.

2. Почистване на зъбите с водороден прекис

Когато мие зъбите използване на водороден пероксид, ще даде по-изразен ефект от изплакване: Използване на пероксид ще проникне дълбоко в четката емайла на зъбите и избелване случи толкова скоро.

Вземете 1 чаена лъжичка. зъб на прах и добавете 1 чаена лъжичка към него. 3% водороден пероксид. Смесете съставките и ги използвайте като паста за зъби 2 пъти на ден.

След почистване на зъбите, устата трябва да се изплакне обилно.

Тази паста може да се използва не повече от 7 дни, водороден пероксид за зъбислед което трябва да вземете почивка и да предприемете курс на реминерализация на емайла на зъбите.

3. Рецепта за силно избелване на зъбите с водороден прекис със сода

Почиствайте четката за зъби в пероксид, след което излейте малко сода и я изчеткайте. След това изплакнете устата си и измийте зъбите си с обикновена паста.

Тази процедура може да се извърши 1 път на ден за една седмица.

Когато избелване на зъбите е по-добре изключени от диетата за оцветяване продукти (силен чай и кафе, шоколад, бонбони и т.н.), както и отказване от тютюнопушенето, тъй като те могат да допринесат за цвета на емайла.