Хиперемия на кожата | jayassen.com

Хиперемия на кожата

кожна хиперемия

Когато количеството кръв, което тече в определена област на тялото, е твърде голямо, кожата става прекалено червена в тази област и създава не много приятно впечатление. Те наричат ​​това явление на кожна хиперемия. Да, това не е заразна болест, това е просто зачервяване, но тя дава на човека много неудобства, така че все още е необходимо да се извърши лечението.

Причини за кожна хиперемия

Хиперемия на кожата възниква, когато кръвоносните съдове, органи или тъкани се препълват. Повишеното кръвоснабдяване е резултат от понижаване на артериалния кръвоток над нормалното. Има два вида хиперемия:

  • венозна;
  • Артериалната.

Венозната хиперемия се характеризира със забавен кръвоток. В някои случаи това може да доведе до пълно спиране. Причините за тази патология са различни, обикновено това е:

  • блокиране на вените чрез тромб или ембол;
  • отслабване на дясната вентрикула на сърцето;
  • драматично увеличаване на тъканното или хидростатичното налягане;
  • слабост на еластичните вени;
  • дълъг престой в изправено положение.

Артериалната хиперемия се появява в резултат на повишен кръвен поток през артериите. Причините за това явление са повишената чувствителност на кръвоносните съдове в човешкото тяло към физиологичните дразнители, последствията от психогенни фактори, например срам или гняв, както и ефекта от бактериалните токсини или високата температура.

Това заболяване може да бъде последица от наличието на човешки коморбидности. Например, такова възпаление на лицето причинява лупус, чревни инфекции и заболявания на стомашно-чревния тракт, фокална хиперемия. Червеност на някои части на тялото се улеснява от възпалителни процеси: хиперемия на кожата на краката много често се случва при микрофрактури на тъкани и разфасовки.

Симптоми на кожна хиперемия

Много често това необичайно заболяване се бърка с различни кожни явления. Признайте, че симптомите на зачервяване ще помогнат. Те включват:

  • повишаване на температурата в зоните на локализиране на болестта;
  • възпаление и неестествено зачервяване;
  • вътрешно усещането, че кожата "гори".

Също така признаците на хиперемия са постоянен характер на зачервяване и наситен (червен или пурпурен) цвят. В някои случаи, кожата при хиперемия не е покрита с твърда боя, а с петна. Има хиперемия и скрити симптоми: разширяване на кръвоносните съдове и прекомерно високо кръвоснабдяване през артериите и вените.

Лечение на кожна хиперемия

Ако имате хиперемия на кожата, лечението трябва да започне с отстраняването на причините за появата му. Само след като отрицателният фактор е изчезнал, е възможно да се започне отстраняване от кожата на това досадно зачервяване с помощта на козметика или методи на традиционната медицина.

Лечението на хиперремия включва прием на лекарства, които нормализират микроциркулацията и кръвообращението. Те се предписват само от лекар. Също така, дерматолог може да бъде препоръчан на пациента с защитни мехлеми и кремове. Освен това можете хиперемияизползвайте народни рецепти, например, направете терапевтичен лосион за избърсване на засегнатите области. За тази цел смесете еднакви части от разтвор на борна киселина (2%) и Hoffmann капки. Ако имате реактивна хиперемия, най-добре е да не направите лосион и мехлем, като смесвате в стъклен съд 20 g вазелин, 3 g салол и 10 g цинк маз.

При всяко лечение на такова заболяване като хиперемия, трябва да избягвате използването на различни средства, особено конвенционален сапун, по време на процедури с вода. Също така избягвайте прегряването, изветряването, хипотермията на кожата и използването на остри продукти.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 − 10 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: