Дългосрочно полагане на средна коса | jayassen.com

Дългосрочно полагане на средна коса

Дългосрочно полагане на средна коса

Когато една жена няма достатъчно време, за да се грижи за красотата й, това не означава, че тя непременно ще изглежда пренебрегвана. Едно от най-новите постижения в областта на фризьорското изкуство е технологията на дългосрочното оформяне на косата, която ще бъде разгледана в тази статия.

Видове дългосрочно поставяне върху средна коса

Като правило, жените искат да получат определена форма на коса при стил. Следователно, видовете дългосрочна обработка са разделени на 2 вида, в зависимост от това дали линията трябва да бъде направлявана или усукана.

За перфектна права коса се развиват ламиниране и елуиране - процедури, които не само закрепват сигурно нишките в желаната форма, но и ги запълват със здравина, правят ги блестящи.

Свирените брави могат да бъдат получени по три начина:

 • химия;
 • biozavivka;
 • дърворезба.

Последният метод не е химически ефект върху косата, така че се смята за стилизиране, а не за вълна.

Дългосрочно полагане на средна коса у дома

Процесът на дърворезба е лесен за изпълнение у дома, само вие трябва предварително да закупите фиксатора и лосиона OSIS Carving:

 1. Измийте, гребете си косата, разделете ги на 4 зони - челото, носа и 2 страни. Косата на всяка област се завинтва в нишки и се закрепва с фиби.
 2. Дългосрочен стил в дома_1

 3. От средната зона (задната част на главата), изберете тънки хоризонтални нишки, грижете го внимателно с чести гребени.
 4. Дългосрочен стил в дома_2

 5. Подготвен венец на вятъра на специална пластмасова калерка - резачки, поставяйки парче пергаментна хартия под краищата.
 6. Дългосрочен стил в дома_3

 7. По описания начин вдигнете цялата коса първо на гърба на главата, после отстрани и отпред.
 8. Дългосрочен стил в дома4

 9. Приложете на ключалките закупения лосион за резбарство.
 10. Дългосрочен стил в дома_5

 11. След това трябва да обвиете главата си с козметична пластмасова обвивка. Но за да може лекарството да действа, трябва да оставите въздушна възглавница. За тази цел между дърворезбите се вкарват дървени пръчки.
 12. Дългосрочен стил в дома

 13. След 20-30 минути премахнете филма и извадете пръчките, поръсвайте косата с фиксатор.
 14. Дългосрочен стил в дома_7

 15. Сега можете внимателно да отстраните резбарите, изправяне на къдриците с пръсти, преди да измиете средствата за дългосрочен стил.
 16. Дългосрочен стил в дома

 17. Изплакнете косата обилно с топла вода, изсушете със сешоар, давайки желаната форма.
 18. Дългосрочен стил в дома_9

Трябва да се отбележи, че размерът на получените къдрици зависи от размера на резбарите. За най-естествения тип коса и за допълнителен обем можете да използвате бобини с различни диаметри. Освен това, трябва веднага да определите формата на къдрици, тъй като техният завой зависи пряко от времето на задържане на фиксатора върху косата. Така че за еластичните спирали е необходимо продуктът да се измие за половин час, а меките вълни могат да се получат след 10-15 минути действие на лекарството.

Как да се грижим за дългосрочния стил в дома?

Правилно извършената процедура, използваща професионални продукти, не изисква сложна поддръжка на дългосрочен стил. Достатъчно е да измиете косата си с мек шампоан и да използвате овлажняващ кондиционер. Два пъти седмично можете да направите подхранваща маска. Препоръчително е да не се изсушава косата със сешоар, но да се оставя да изсъхне естествено.

Дългосрочен стил - плюсовете и минусите

Безспорното предимство е, че след резбата, се отделя минимално усилие и време, за да се придаде на косата желаната форма. В допълнение, къдриците не са наранявани и не се влошават след такава процедура.

От минусите заслужава да се отбележи, че доста високата цена на лосиона и фиксатора, както и постепенното изправяне на косата - дългосрочен стилинг запазва формата не повече от 2 месеца. Поради това, ще трябва непрекъснато да носите къдрава или вълнообразна коса. След издърпване на нишките със сешоар или гладене, резбата не се възстановява.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − 53 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: