Бромексин - сироп | jayassen.com

Бромексин – сироп

Брохексинов сироп

Суха кашлица, която носи умора, болка, болка - основният симптом за работата на Бромексин. От кашлица Бромексинът е може би най-известното лекарство на вътрешния пазар. И това е оправдано, защото за 15 години от съществуването си то потвърди своята ефективност.

Бромексин - състав

Активното вещество, което действа върху храчките в белите дробове, е бромхексин хидрохлорид. Когато възникне кашлица, лигавицата, покриваща бронхите, губи обичайните си свойства, повишава вискозитета си, така че трудно се отделя и образува среда с висока киселинност. Тази ситуация нарушава работата на бронхите. Бромексин хидрохлорид действа върху храчки, премахва киселинността и улеснява възстановяването на неутрална среда. В допълнение, задачите на бромхексина включват активирането на бронхиалната активност, така че от тях да се освободи храчките.

След като бронхите се изчистят, средата вътре влезе в нормално състояние, което води до елиминиране на всички изразени признаци на заболяването. Благодарение на съставките си и механизма на действие Bromgeksin действа като главен асистент при суха кашлица и се използва при диагностицирането на такива заболявания като:

  • бронхит и трахеобронхит;
  • бронхиална астма;
  • пневмония;
  • белодробна туберкулоза;
  • други остри и хронични бронхиални лезии;
  • следоперативен период.

Брохексиновият сироп е направен от вода, евкалиптно масло, етилов алкохол и други добавки. Благодарение на добавянето на аромати, сиропът има приятен плодов аромат.

Как да приемате Bromhexine?

Брохексинът, неговият начин на приложение и дозата, се различават при необходимите мерки за пациенти на различни възрасти. Какво да изберете: сироп, разтвор или форма на таблетки, обикновено препоръчани от лекар. Малък е най-често предписан сироп, таблетки са избрани за юноши и възрастни.

Рецепция Bromhexinum предписано три пъти на ден: възрастни 8-16 мг, за деца от 6 до 14 години и 8 мг за деца от 2 до 6 години и 4 мг за деца до 2 години до 2 мг. Бромексинът може да се закупи в таблетки от 4 и 8 mg в опаковки от 10, 20, 25 или 50 броя.

Брохексиновият сироп се продава във флакон от 60 или 100 ml, в комплект за удобство при употреба е мерителна лъжица. 5 ml сироп съответства на доза от 4 mg таблетки.

Брохексинът за инхалации в аптеката ще се предлага под формата на разтвор. Приготвянето на инхалации започва с разреждането на този разтвор с дестилирана вода (пропорции 1: 1) и последващото му загряване. Когато инхалационната доза за деца под 2 години е 5 капки, до 6 години - 10 капки, до 10 години - обем от 1 ml, до 14 години - 2 ml, а за възрастни - 4 ml.

Преди процедурата се препоръчва да получите съвет от лекар, за да не водят до негативни последици и странични ефекти.

Аналози на бромексина

На първо място, трябва да се каже, че има руска версия на бромексин в аптеките заедно с Бромексин Берлин Хеми. Произвежда се в същите версии като руския аналог. Съгласно активния компонент тези лекарства съвпадат и следователно и с метода на действие. Брохексинът от Русия е по-евтин.

Аналозите на бромхексина са Solvin и Bronchotil, които в общата международна класификация се приравняват към Бромексин за инхалацииБромгексин, който обяснява еквивалентността на лекарствата.

Един от най-популярните заместители на бромоксин е Ambroxol, който от своя страна действа като продукт на разграждането на бромексин. По отношение на техните ефекти, тези съединения са напълно идентични. Следователно, на въпроса дали бромхексин или лазолван е по-добър, няма директен отговор, защото основната съставка на лазолван е амброксол.

Често Ambroxol се предпочита спрямо Bromgexin поради причините, че това е пряко съединение, което засяга нашата храчка, докато Bromgexin трябва все още да се разложи до състоянието на последното. Следователно въздействието е по-бързо, по-лесно и може би по-ефективно.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − = 61

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: