Ganache мастика | jayassen.com

Ganache мастика

Ganache мастика

Много фенове декор кексове с мастика предпочитат начина, по който тя се разпределя върху слой на ganache крем. Ganache за изглаждане на тортата за мастика позволява не само да се получи друг ароматен нюанс в готовата обработка, но и да се улесни приложението на мастика и привеждането му в съответствие. На някои техники за изработване на маска за ganache прочетете по-долу.

Шоколадова маска - рецепта

Ganash винаги е приготвен на основата на шоколад и перфектен шоколад: черен, бял, мляко, все пак технологията за готвене и пропорциите ще останат същите. За готвене, не можете да вземете порьозен шоколад и още повече, че съдържате различни добавки. Също така имайте предвид, че вкусът и качеството на шоколада ще повлияят на вкуса на готовата торта, така че дайте предимство на доказаните продукти.

Основната рецепта е проста и идва от пропорции 5: 1, т.е. пет парчета шоколад представляват една част от крема, така че на килограм шоколад имате нужда от 200 грама сметана. Натрошете шоколада на парчета с еднакви размери, след това ги излейте със сметана и поставете всичко в микровълновата. След 30 секунди смесете съдържанието и го върнете в микровълнова печка за същия период от време. Процедурата се повтаря, докато всички шоколадови парченца се освободят напълно. След това покрийте ганаш с филм, така че повърхността да не стане въздушна и да я остави на студено. След 6 часа може да се използва ganache, но първо трябва да остане при стайна температура за един час. Когато ганашът е леко топъл, го разпределете върху тортата на два етапа, отново охладете десерта за още един час и продължете да разпространявате мастика.

Как да направите сметана-ganache мастика

По аналогия, ganache се приготвя от бял шоколад за мастика.

Как да направите сметана-ganache мастика?

Очевидно по-проветрив ganache ще се получи, ако не използвате крем, но сметана. Такава рецепта може да работи, ако използвате тъмен шоколад.

съставки:

  • черен шоколад - 320 г;
  • заквасена сметана - 220 мл.

подготовка

След като разчупите шоколада на парчета, поставете ги в микровълнова печка за половин минута, разбъркайте и повторете процедурата, докато всичко се разтопи напълно. Когато шоколадът е напълно разпръснат, разбъркайте го с порция заквасена сметана, добавете следващата партида след пълно смесване на предишната. Крайният крем може да се използва директно, не се изисква предварително охлаждане.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: