Фасул в собствен сок | jayassen.com

Фасул в собствен сок

боб в собствен сок

Обичайната списъка на съхранение през зимата включва краставици, домати, тиквички и задушени зеленчуци, всички видове плодови напитки и конфитюри, но продуктът, който ние решихме да посветим тази опазване статия в повечето домове не може да бъде, но напразно. Приготвеният консервиран боб в собствения му сок е достатъчно прост, а крайният продукт ще служи като отлична основа за приготвянето на салати или зеленчукови ястия.

Рецептата за боб в собствен сок

съставки:

  • боб - 1,5-2 кг;
  • сол - 2-3 супени лъжици. лъжици;
  • вода.

подготовка

Фасул вид и се промива, пуснати в саксия, залейте със студена вода и се оставя за една нощ, така че зърната омекотени и се отървете от вредни вещества за човешкото тяло, растителни ензими и олигозахариди. Малко след накисването водата трябва да бъде източена, измита с боб и излята с прясна студена вода.

Фасулът трябва да се вари при висока температура за около един и половина до два часа, веднага щом започне да се смекчава и водата се изпарява някъде боб в собствената си рецепта за сокполовината, боб може да се осоли на вкус, и да добавите подправки. Не взимайте боб, когато сте потопени във вода, в противен случай те ще останат "дъбови" и ще бъдат неприятни за ядене. Не забравяйте да се уверите, че течността в тигана силно кипи, в противен случай неблагоприятните вещества и токсини от бобовете няма да излязат, но само ще засилят влиянието си.

Банките, в които ще блъскаме боб, е необходимо да се стерилизираме заедно с капаци. Стерилните съдове са пълни с боб, заедно с течността, в която са готвени. Покриваме бурканите с капаци, но не ги търкайте, но се загрявайте във водна баня, запълнете с вряла вода, около 15-20 минути (в зависимост от обема им). След това затворете кутиите и ги оставете за съхранение.

По този начин можете да приготвите бял и червен боб във вашия собствен сок.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 37 = 41

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: