Видове упражнения

видове упражнения

Има няколко вида физически упражнения, които са разделени според определен критерий. Това разделение помага да се ориентирате по-добре и да изберете за себе си подходящи насоки за наемане на работа.

Видове упражнения

За да получите желания резултат от обучението, е важно да разберете упражненията, които имат напълно различна ориентация.

По броя на мускулите, които получават товара:

  1. Местни (изолиращи) упражнения, при които малък брой мускули участват по-малко от 1/3 от цялата маса. Това включва различни упражнения за отделни мускулни групи, които са в гимнастика, фитнес, бодибилдинг и др.
  2. Регионално - при изпълнението на такива упражнения товарът се получава от 1/3 до 1/2 от мускулната маса на цялото тяло. Обикновено това е упражнение върху горните крайници и мускулите на багажника.
  3. Глобални - общи физически упражнения, които ви позволяват да участвате в обучението на много мускули, повече от 1/2 от цялата маса. В тази категория можете да направите бягане, да карате колело и т.н.

По вид на мускулната контракция:

  1. Статично - по време на изпълнението на такива упражнения тялото не се движи в пространството, например, задържането на бара.
  2. Динамично - за такива упражнения е типичен изотоничен тип мускулни контракции, например плуване, ходене и т.н.

Най-често срещаните видове специални и общи упражнения:

  1. Силата - упражнения, допринасят за укрепване и увеличаване на обема на мускулите. Дори с тяхна помощ можете ефективно да се отървете от наднорменото тегло. Обучението се провежда със собствено или допълнително тегло и има тренировки върху симулаторите.
  2. Аеробни упражнения са упражнения, които помагат да се тренира сърцето, дишането и издръжливостта. Ако искате да отслабнете, тогава тези упражнения трябва да са в комплекса. Това включва бягане, плуване, танци, футбол и др.